Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Altay Bilgin

Altay Bilgin'in sosyal ağları ve kişisel paylaşımları.

Kazanılması Gereken Finansal Alışkanlıklar

Posted on September 30 2014 by Altay Bilgin

Kazanılması Gereken Finansal Alışkanlıklar

Parasal anlamda sıkıntı çekmek, günümüz koşullarında mutsuz olmanız demek. Parayla mutluluk olmaz sözü iste maalesef geçmişte kaldı. Yaşam koşullarınızı yükseltmek için paraya ihtiyacınız var ve elinizdeki parayı da iyi yönetmeye…

Küçük yaşlardan bu yana kazandığınız alışkanlıklar hayatınıza şekilde vermektedir. Finansal anlamda da kazandığınız alışkanlıklar maddi anlamda geleceğinize şekilde verecektir. Bu nedenle fazla geç olmadan kazanmanız ve alışkanlık haline getirmeniz gereken finansal özelliklere sahip olmalısınız. Bunların başında ise kişisel finans konusunda bilgili olmak, tasarruflu olmak ve bilinçli bir tüketici olmak vardır.

Paranızın yetmediğinden şikayet edip duruyorsanız, giderleriniz çok fazladır ve emin olun bunları azaltmak için yapabileceğiniz tasarruf yöntemleri vardır. Elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi faturalarınızı düşürmek, kredi kartı kullanımına sınır getirmek ve mümkünse kullanmamak gibi… Ayrıca mutfakta tasarruflu biri değilseniz de yaptığınız masraflar artacak ve adeta paranızı çöpe atacaksınız.

Giderlerinizi azaltmanın en iyi yol kendinize iyi bir bütçeleme yapmaktır. Gelir ve giderlerinizden bir tablo oluşturmak, yaptığınız hataları görmeniz için en iyi yoldur. Giderlerinizi minimum düzeye indirdiğiniz zaman ise paranızın rahatlıkla size yettiğini göreceksiniz. İşe toplu taşıma araçları veya yürüyerek gitmek, dışarıda yemek yerine evden bir şeyler getirerek yemek, kahveyi dışarıda içmek yerine eve içmek gibi tasarruf yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Tasarruflu olduğunuz zaman birikim yapmanız da mümkün olacaktır. Elinize geçen düzenli paradan, belirli bir tutarı sürekli bir hesapta biriktirmek geleceğinizi garanti altına almak için en iyi alışkanlık olacaktır. Daha sonra bu birikimleri en doğru şekilde değerlendirerek de ileri de bir gün zengin olmanın hayaline yaklaşabilirsiniz.

Zengin olmak için kazanmanız gereken finansal alışkanlıklar: http://borsanasiloynanir.co/insani-zengin-edecek-aliskanliklar/

Comment on this post